Persruimte

Nieuwe klassering voor campings

Op 6 juli 2010 heeft ene nieuw decreet officieel het decreet van 11 januari 1993 vervangen met betrekking tot kampeerterreinen. Zo heeft Atout France, in opdracht van de minister voor toerisme, Hervé Novelli, het vroegere systeem geheel herzien en nieuwe criteria opgesteld.

Dit decreet volgt op een meer globale herziening voor de modernisering van de toeristische sector, die begon op 22 juli 2009. Deze nieuwe logica heeft als doel het dynamiseren van het Franse toerisme en de homogenisering van de beoordelingssystemen.

Dit zijn de voornaamste ontwikkelingsassen:

De creatie van een vijfde ster

Voortaan kunnen campings die een hoger serviceniveau bieden een vijfde ster ontvangen, net als voorheen in de horeca. Dit verhoogt de zichtbaarheid op internationaal niveau en erkent het hogere serviceniveau dat al geboden werd door een aantal campings in Frankrijk.

Zo hebben maar liefst 8 van onze campings 5 sterren ontvangen: Camping Les Blancs Chênes in La Tranche-sur-Mer, camping Les Grosses Pierres op het Ile d’Oléron, camping L’Océan in Le Croisic, camping Le Sen Yan aan de Atlantische kust, camping Le Lac des 3 Vallées op het platteland, camping La Sirène, camping Les Praires de la Mer aan de Middellandse zee hebben van deze herziening geprofiteerd om een vijfde ster te verkrijgen, als garantie voor hun hoge serviceniveau.

Vijf jaar geldig

Voorheen werd de klassering van campings slechts gewijzigd indien ze belangrijke wijzigingen aanbrachten of dit aanvroegen. Nu is de klassering slechts vijf jaar geldig, zodat de vakantiegangers er zeker van zijn dat de camping nog steeds voldoet aan de criteria voor het verkrijgen van zijn sterren.

Een facultatieve klassering

Een camping kan nu besluiten om geen beoordeling te ontvangen, voorheen was dit verplicht bij de opening van de camping. Zo kunnen campings er voor kiezen om zonder klassering te functioneren.

Al onze campings bezit echter een beoordeling, zodat u hun kwaliteitsniveau kunt evalueren en eenvoudiger uw ideale vakantie kunt selecteren.

Een nieuw puntensysteem

Voorheen waren de criteria vaak op punten gebaseerd (aantal wastafels, stopcontacten ...). Nu is dit versoepeld en worden ook kwalitatieve criteria gehanteerd, zoals de ontvangst en de aanwezigheid van extra voorzieningen.

Een niveau van 5 punten geeft nu de werkelijke kwaliteit weer van de service en voorzieningen die voor de gast aanwezig zijn, met een fitnessruimte of een welzijnscentrum bijvoorbeeld.

De evolutie van criteria opgenomen

Sommige criteria waren verouderd, zoals de aanwezigheid van telefooncellen en sommige ontbraken, zoals de generalisatie van internet. Dit is nu veranderd, de nieuwe criteria zijn aangepast aan de manier van leven van de huidige vakantiegangers. Ook in de toekomst zullen de criteria zeker nog evolueren.

Bovendien houdt de nieuwe klassering rekening met milieubescherming, zodat ook rekening gehouden wordt met afvalscheiding en -verwerking, beperking van het energieverbruik en en het waterverbruik.

Verblijf in een intelligente mobilhome

Verblijf in een intelligente mobilhome

In samenwerking met EDF en zijn filiaal heeft Vagues Océanes gekozen voor het gebruik van "Centraal technisch beheer" van zijn mobilhomes, door te kiezen voor een pack MOB'I, bestaand uit een automaat in de woonruimte en verschillende sensoren, verbonden aan een informatiecentrale.

Deze informatie-interface stelt ons in staat om de mobilhome geheel op afstand te beheren. Het doel hiervan is verlaging van het energie- en waterverbruik, brand- en diefstalbeveiliging maar vooral meer comfort voor onze gasten.

Vagues Océanes deeltop deze manier de koolstofeffect van zijn mobilhomes door twee en creëert milieuvriendelijke, autovrije eco-wijken voor voetgangers.

Voor meer informatie:

"MOB'I"  is een pack bestaand uit een automaat en accessoires die geïnstalleerd zijn in een 100% elektrische mobilhome. Dit geheel communiceert met een centraal technisch beheer, dat de exploitant eenvoudig beheert vanaf de "receptie"-post van zijn camping. Verschillende sensoren in de mobilhome informeren de automaat in real-time over de milieusituatie in de mobilhome.