Jouw vakantie op de camping in Auvergne-Rhône-Alpes

Jouw vakantie op de camping in Auvergne-Rhône-Alpes

Trek voor uw volgende vakantie naar de regio Auvergne-Rhône-Alpes! Tussen vulkanen, bergen, rivieren en ongelooflijke landschappen wachten geweldige avonturen in de vrije natuur op je!

3 camping(s) gevonden

Omgeven door natuur, bergen en meren, laat u meeslepen door deze magische omgeving en kies voor een kampeervakantie in Auvergne-Rhône-Alpes! 

VERBLIJF IN AUVERGNE-RHÔNE-ALPES: WAT EEN AVONTUUR!


Als toeristische bestemming heeft deze regio een groot aantal prachtige landschappen die jong en oud zullen bekoren. Van opmerkelijke vulkanische sites tot het Parc Naturel Régional des Monts du Vercors, je hoeft je nooit te vervelen!

Vakantie in de Rhônevallei en de Ardèche


De Rhônevallei strekt zich uit van het zuiden van Lyon tot de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Hier vind je een aantal charmante dorpjes met hun eigen unieke geschiedenis die je zeker zullen betoveren. Vienne - Condrieu is een klein stadje aan weerszijden van de rivier de Rhône. De stad is een van de mooiste Gallo-Romeinse sites in de regio. Met de Tempel van Augustus en Livia, het Museum van Saint Romain en Gal en het Romeinse theater aan de kant van de Vienne is het gemakkelijk om je het Romeinse leven van toen voor te stellen. Dan is er nog de gezellige stad Valence: kleurrijke markten, uitnodigende terrassen, voetgangersstraten, de kathedraal Saint-Apollinaire, het Maison des Têtes, de Kiosk Peynet en het Museum voor Kunst en Archeologie - een must! Ontdek tot slot de stad die beroemd is om zijn noga: Montélimar! Het is een rustig, vredig stadje dat nog steeds zijn oude voetgangerswijken heeft. Mis het Château des Adhémar niet, een middeleeuws paleis uit de 12e eeuw. 
Langs de hele Rhônevallei loopt de grens met het departement Ardèche. Dit is ook een zeer populaire toeristische bestemming en hier ligt het regionale natuurpark Monts d'Ardèche! Ontdek de wijnen, de gastronomie (kastanjes, Picodon-kaas, rundvlees, sterrenchefs, bijeenkomsten van producenten...), de wandelpaden en -routes en de beroemde kunstnijverheid. Laat u verleiden tot een verblijf op een camping in de Ardèche! 

Ontdek de vulkanen van de Auvergne


De Auvergne is rijk aan uitzonderlijke landschappen die vaak weinig bekend zijn. Het Regionaal Natuurpark Vulkanen van de Auvergne is uniek in Europa. Deze "hoge tektonische site van de breuklijn Chaîne des Puys - Limagne" staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kent de Puy de Dôme misschien wel, de bekendste van deze vulkanen. Met zijn 1.465 meter torent hij uit boven de 80 vulkanen van de keten! Je kunt er op elk moment van het jaar komen dankzij de tandradbaan "Panoramique des Dômes". Op slechts 15 km van Clermont-Ferrand is het zeker de moeite waard om een omweg te maken! Je kunt ook een bezoek brengen aan Puy Mary (1.787 m) in het massief van de Cantal. Het is aangewezen als Grand Site de France en biedt ongelooflijke uitzichten tot aan de Mont Blanc. Je kunt er ook de prachtige vulkaanmeren ontdekken die het resultaat zijn van het samenkomen van magma en water!

De schatten van de Alpen


De Alpen zijn het grootste skigebied ter wereld! Skiliefhebbers hebben de gewoonte om elk jaar naar dezelfde plek te komen om te genieten van de prachtige skipistes van de Alpen. De Noordelijke Alpen zijn een referentie op het gebied van sport en vrije tijd.

VACANCES CAMPING AUVERGNE-RHÔNE-ALPES


Que diriez-vous de partir en camping dans cette jolie région pleine de surprises ? Des panoramas aussi différents qu’incroyables vous permettront de sortir du quotidien et de profiter pleinement de vos vacances. De plus, la région est à la troisième position en France, en nombre de campings ! 

Plus d’hésitation après avoir compris toute la splendeur et l’intérêt de cette région ! Réservez votre hébergement dans le lieu de votre choix et profitez de vos vacances nature en camping !
Que ce soit pour les habitués de la région, ou les personnes qui veulent découvrir le tourisme vert en Auvergne-Rhône-Alpes, vous allez être ravis de découvrir et d’explorer cette région ! Vacances au calme dans des stations thermales, et/ou l’exploration de fabuleux sites touristiques, à vous de choisir !