You are here

Hulp / FAQ

DE BOEKING

Wat is de annuleringsgarantie ?

De annuleringsgarantie is een optioneel forfait dat integraal en alleen betaald moet worden bij de boeking. Ze bedraagt 2,5 € per nacht voor de accommodaties en 12 € per verblijf voor een kampeerplaats. Deze garantie verzekert de terugbetaling van de gestorte sommen en is van toepassing in de gevallen bepaald in de Algemene Verkoopvoorwaarden.

Wat is de verblijfstaks ?

De verblijfstaks is een taks voor verblijven die de Franse gemeenten die erkend zijn als toeristische plaats, mogen innen. Hij wordt geïnd door de verhuurders van kamers, hotelhouders, eigenaars, enz. Het tarief hangt af van de bestemming. U dient deze taks te betalen bij uw aankomst op de camping (alleen in Frankrijk). Hij kan afhangen van de leeftijd van de personen en vastgelegd worden voor een bepaalde periode van het jaar.

Hoe kan ik mijn verblijf boeken wanneer ik geen betaalkaart heb ?

U kunt contact opnemen met onze Boekingscentrale op het nummer +33 (0)252 200 126. Wij voeren de boeking samen met u uit en sturen u een huurovereenkomst "optie" met een geldigheidsduur van 8 dagen, die bevestigd zal worden na ontvangst van uw betaling (cheque, vakantiecheque, overschrijving).

Mag ik mijn plaats kiezen ?

U kunt uw wensen met betrekking tot uw kampeerplaats kenbaar maken. Wij wijzen u een plaats toe die het meest aan uw vraag voldoet. Dit is evenwel alleen mogelijk onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden, indien we niet aan uw vraag kunnen beantwoorden.

UW ACCOMMODATIE

Mogen wij een persoon meer meebrengen dan de capaciteit van de accommodatie voorziet ?

Alleen in onze dorpen Vagues Océanes aanvaarden wij maximaal een persoon meer dan de capaciteit van de door u geboekte accommodatie voorziet. In dat bepaalde geval dient u een supplement van 72 € per week per bijkomende persoon te betalen. Voor die persoon is geen beddengoed voorzien en baby's worden geregistreerd als een volledige persoon.
Op de kampeerplaatsen aanvaarden wij maximaal 6 personen per plaats.
In de dorpen Rés'O zijn extra personen verboden.

Is het mogelijk om de installatie van een tent in de voorkant van de accommodatie ?

Alleen op onze dorpen Vagues Océanes (Bretagne, Vendee, Oleron, Île de Ré), kunnen we toestaan ?? dat de installatie van een kleine tent voor uw accommodatie, als de capaciteit van de accommodatie wordt gerespecteerd op het perceel totaal (met inachtneming van sub-sub-site en op voorwaarde dat de grond het toelaat).

Waaruit bestaat de uitrusting van de accommodaties? Wat moet ik meebrengen ?

Al onze accommodaties zijn uitgerust met vaatwerk, en hoofdkussens en dekens worden geleverd. Gelieve uw lakens en handdoeken zelf mee te brengen, want ze worden niet voorzien. U kunt lakens en handdoeken echter ook ter plaatse huren (cf. tarieven in het hoofdstuk "Verhuur ter plaatse").

Hoe breed zijn de bedden, zodat ik gepaste lakens kan voorzien ?

De tweepersoonsbedden zijn 140 cm breed en de eenpersoonsbedden zijn om en bij 80 cm breed. In bepaalde accommodaties met 2 tweepersoonsbedden is een van de bedden smaller, namelijk tussen 120 en 130 cm.

Is er verwarming in de accommodaties ?

Ja, in de hoofdplaats, "de keuken-woonkamer", is een verwarmingselement.

VERHUUR TER PLAATSE

Hoeveel kost de huur van lakens en handdoeken ?

Enkel in onze dorpen van Vagues Océanes kunt u, bij de boeking of ter plaatse, (katoenen) lakens huren. De lakenkit voor een tweepersoonsbed kost €14 per week en de lakenkit voor een eenpersoonsbed €12 per week. De handdoekenkit omvat een badhanddoek, een kleine handdoek en een washandje, en kost €10 per week.

Biedt u schoonmaaktarieven aan?

Ja, om tot het einde volop van uw vakantie te profiteren, bieden wij u drie schoonmaaktarieven aan:

  • Basisschoonmaak € 30: Exclusief schoonmaken van de keuken (koelkast, magnetron, kastjes), slaapkamers (kasten, dekens gevouwen), vaat, de tuinmeubels, de afvalbakken en de ruiten.
  • Mediumschoonmaak € 60: Omvat niet de vaat wassen, de afvalbakken en de tuinmeubels buitenzetten en de dekens vouwen.
  • Totale schoonmaak € 85: Omvat niet het schoonmaken van de tuinmeubels en het weggooien van het afval.
  • Totale schoonmaak € 140 (Eén arrangement beschikbaar voor vierkameraccommodatie of VIP-accommodatie) : Omvat niet het schoonmaken van de tuinmeubels en het weggooien van het afval.
  • Totale schoonmaak € 200 (Eén arrangement beschikbaar voor Villa-accommodatie) : Omvat niet het schoonmaken van de tuinmeubels en het weggooien van het afval.

Kan ik materiaal voor mijn baby huren ?

Zowel in onze dorpen van Vagues Océanes als in onze dorpen Rés'O (naargelang de beschikbaarheid) kunt u een babybadje huren voor €8 per week, een kinderstoel voor €15 per week en een babybedje voor €15 per week. Het complete babypakket (bad + stoel + bed) wordt aangeboden aan €32 per week.

Mag ik mijn barbecue meebrengen of is er een aanwezig op de kampeerplaats ?

Voor u uw barbecue meebrengt, dient u op uw verblijfsvoucher te verifiëren of barbecues toegelaten zijn, of te checken welk type barbecue toegelaten is (barbecue op gas, elektriciteit of kolen).
In onze dorpen van Vagues Océanes (Oléron - Les Grosses Pierres) kunt u een houtskoolbarbecue huren (kolen niet inbegrepen) voor €11 per week.

Op onze camping op Île de Ré (Le Suroit) zijn alle soorten individuele barbecues verboden (gemeentelijke verordening). De camping stelt gezamenlijke barbecues ter beschikking wat de enige toegestane barbecues op de camping zijn.

Op onze campings in La Tranche-sur-Mer (les Blancs Chênes en le Bellevue), in Carnac (Le Rosnual), in Brem-sur-Mer (Le Brandais), in Oléron (Le Saint Hubert)  zijn barbecues op houtskool niet toegestaan (per gemeentebesluit). Vagues Océanes stelt u de  huur van een gasbarbecue voor, voor € 15 voor min . 3 nachten, € 30 per week en € 50 per 2 weken, op reservering. Op deze campings is de accommodatie uit de serie Privilège uitgerust met een plancha.

De toegang tot zwembaden en entertainment is gratis ?

Ja, de toegang tot zwembaden en entertainment is gratis. Voor de meeste van onze campings, het dragen van een polsbandje nodig is om deze toegang te krijgen (zie Koop uw verblijf). Echter, sommige campings hebben een fitnessruimte waarvoor de toegang is niet gratis (zie site voor de tarieven).

IN ONZE DORPEN VAGUES OCEANES

Hoe laat kan ik mijn accommodatie verlaten ?

Uw accommodatie is toegankelijk vanaf 15 uur in het laagseizoen (april, mei, juni en september) en vanaf 16 uur in het hoogseizoen (juli en augustus), op vertoon van de ""verblijfsvoucher"" die uw boeking bevestigt.

In onze dorpen Rés'O (behalve de hierna vermelde campings) wordt u ter plaatse opgewacht door een vertegenwoordiger van Vagues Océanes, die tevens alle eventuele vragen tijdens uw verblijf zal beantwoorden.

Voor sommige campings, zoals Les Alizés in Lannion, Harrobia in Bidart, L'Eden in Grau-du-Roi, L'Océan in Croisic, La Boutinardière in Pornic, La Sirène in Argelès sur mer, Le Clos du Rhône in Saintes-Maries-de-la-Mer, Le Campo di Liccia in Bonifacio, Le Tikiti in Propriano, Le Kings in Palamos en Le Villaggio Dei Fiori in Sanremo , kunnen de aankomsturen variëren. U kunt ze checken op uw verblijfsvoucher.

De kampeerplaatsen, op vertoon van uw boekingsbevestiging kunt u zich vanaf 12 uur installeren op uw kampeerplaats.

Voor een kort verblijf in het weekend zal uw accomodatie beschikbaar vanaf vrijdag om 14 uur.

Om hoe laat moet ik mijn accommodatie verlaten ?

Op de vertrekdatum dient u de camping 's ochtends voor 10u te verlaten. De staat van uw plaats wordt na uw vertrek gecontroleerd door ons hiertoe bevoegd personeel. De borg wordt vernietigd (indien dit via een cheque betaald is) indien de plaats geschikt en conform de staat toen u aankwam is (of teruggezonden indien u een envelop met postzegel heeft achtergelaten). Wij nemen binnen een week contact met u op indien de instructies niet opgevolgd zijn.

Voor een kort verblijf in het weekend, het vertrek is op zondag om 16 uur.

Mag ik bezoekers ontvangen tijdens mijn verblijf op de camping ?

Ja, u mag bezoekers ontvangen tijdens uw verblijf in onze dorpen Vagues Océanes. Voor elke dag die een bezoeker op de camping doorgebracht heeft, dient hij de som van 4 € te betalen aan het onthaal van de camping, om toegang te krijgen tot de infrastructuren. Indien de bezoeker alleen 's nachts aanwezig is (binnen de grenzen van de capaciteit van de accommodatie), dient de bedrijfstaks aan het onthaal betaald te worden.

Zijn huisdieren toegelaten ?

Huisdieren, met uitzondering van de honden van de eerste en tweede categorie, zijn toegelaten in de dorpen van Vagues Océanes; wanneer u boekt, dient u wel een bijdrage te betalen (supplement van € 35 per week per dier). In de dorpen Rés'O zijn huisdieren niet toegelaten.
Op de plaatsen waar huisdieren toegelaten zijn, dienen ze permanent aangelijnd gehouden te worden. Ze zijn verboden aan de zwembaden, in de voedingswinkels en in de gebouwen. Het vaccinatieboekje van de honden en de katten moet actueel zijn en moet bij aankomst voorgelegd worden. In alle gevallen wordt slechts een hond per accommodatie en per kampeerplaats toegelaten.

Kunnen wij met een auto + aanhangwagen of een auto + een motor komen ?

In al onze dorpen is een auto per plaats begrepen in de prijs van uw verblijf.
Indien u met een auto en een aanhangwagen naar onze dorpen Vagues Océanes komt, dient u geen supplement te betalen (in de dorpen Rés'O wordt dit ter plaatse bekeken). Nochtans kunnen wij u garanderen dat uw plaats groot genoeg is, om beide te parkeren. Er staat een parking te uwer beschikking.
Wanneer u met een auto en een motor komt, dient u een supplement van 30 € per week te betalen, zodat uw motor de camping mag oprijden (enkel geldig in onze dorpen Vagues Océanes).

Mijn kind van drie en half jaar is zeer verstandig voor zijn leeftijd. Mag het naar de club Smarties (4 tot 8 jaar) ?

Onze kinderclub "Smarties" is alleen bedoeld voor kinderen die al 4 jaar zijn op het ogenblik van het verblijf. Ingevolge onze reglementering kunnen wij kinderen jonger dan 4 jaar niet aanvaarden in onze clubs.