You are here

Hulp / FAQ

DE BOEKING

Wat is de annuleringsgarantie ?

(Ondertekend op het ogenblik van de ondertekening van het contract, ten laatste 48 uur na)

Prijs van de annulerings- + vaccinatiepasgarantie : 5% van de nettoprijs van de accommodatie met een minimum van € 14 voor 1 tot 4 nachten en € 32 voor een verblijf van 5 nachten of meer.

De annuleringsgarantie omvat de terugbetaling van de verblijfskosten (exclusief reserveringskosten en annuleringsgarantie) na overlegging van documenten die de annulering rechtvaardigen in de volgende gevallen:

• U of een op het huurcontract ingeschreven persoon heeft COVID-19 (ziekenhuisopname of positieve test)

• U bent een bevestigd geval van contact en moet uzelf isoleren en een PCR-test ondergaan (op vertoon van bewijs)

• Ernstige ziekte, ernstig ongeval of overlijden van een lid van uw gezin, met inbegrip van een terugval, verergering van een chronische of reeds bestaande ziekte, alsmede de gevolgen van een ongeval dat zich heeft voorgedaan vóór het afsluiten van de polis, van uzelf, uw echtgeno(o)t(e) of feitelijke echtgeno(o)t(e), uw bloedverwanten in opgaande of neergaande lijn tot in de tweede graad, schoonvaders, schoonmoeders, zusters, broers, zwagers, schoonzusters, schoonzonen, schoondochters, uw wettelijke voogd of een persoon die gewoonlijk bij u in huis woont, de persoon die u tijdens uw verblijf vergezelt en die in dit contract wordt genoemd en verzekerd, uw professionele vervanger die bij de inschrijving wordt genoemd, de persoon die tijdens uw verblijf verantwoordelijk is voor de verzorging van uw minderjarige kinderen, of een gehandicapte persoon voor wie u de wettelijke voogd bent en die bij u in huis woont, ongeacht of u al dan niet de wettelijke voogd bent. )

• Complicatie van zwangerschap vóór de 7e maand van een van de personen die deelnemen aan het verblijf en verzekerd zijn op grond van dit contract, die leidt tot de absolute stopzetting van elke activiteit.

• Aanzienlijke materiële schade aan uw eigen bezittingen waarvoor uw aanwezigheid vereist is

• Economisch ontslag of beëindiging van de arbeidsovereenkomst van uzelf of van uw echtgeno(o)t(e), feitelijk of rechtens, die door ditzelfde contract is verzekerd, op voorwaarde dat de procedure niet is ingeleid vóór de onderschrijving van het contract.

• Een administratieve, gerechtelijke, militaire of jurydagvaarding.

De Annulerings- + Vaccinpasgarantie dekt u ook als de overheid besluit om de Vaccinpas verplicht te stellen voor toegang tot campings tijdens de periode van uw verblijf en u hierdoor uw verblijf om deze reden moet annuleren.
Elke annulering MOET schriftelijk aan de camping worden gemeld. Om van de annuleringsgarantie te genieten, moet u de camping uiterlijk 24 uur voor uw aankomst op de hoogte brengen, met vermelding van de reden van de annulering:
- Tot D-30: terugbetaling zonder bewijs (met aftrek van de annuleringsgarantie)
- D-29 tot D-1: terugbetaling op basis van een medisch of professioneel bewijs van ziekte van een van de deelnemers aan het verblijf (met aftrek van de reserveringskosten en de annuleringsgarantie) - D-D + tijdens het verblijf: geen terugbetaling (een verblijf dat al begonnen is, valt niet meer onder de annuleringsgarantie)

In geval van schade moet deze per aangetekend schrijven met ontvangstbevestiging gemeld worden aan Vagues Océanes, 25 rue de St Etienne, 85210 Saint Aubin la Plaine, met schriftelijk bewijs van de schade of per e-mail aan info@vagues-oceanes.com.

 

Wat is de verblijfstaks ?

De verblijfstaks is een taks voor verblijven die de Franse gemeenten die erkend zijn als toeristische plaats, mogen innen. Hij wordt geïnd door de verhuurders van kamers, hotelhouders, eigenaars, enz. Het tarief hangt af van de bestemming. U dient deze taks te betalen bij uw aankomst op de camping (alleen in Frankrijk). Hij kan afhangen van de leeftijd van de personen en vastgelegd worden voor een bepaalde periode van het jaar.

 

Hoe kan ik mijn verblijf boeken wanneer ik geen betaalkaart heb ?

U kunt contact opnemen met onze Boekingscentrale op het nummer +33 (0)252 200 126. Wij voeren de boeking samen met u uit en sturen u een huurovereenkomst "optie" met een geldigheidsduur van 8 dagen, die bevestigd zal worden na ontvangst van uw betaling (cheque, vakantiecheque, overschrijving).

 

Mag ik mijn plaats kiezen ?

U kunt uw wensen met betrekking tot uw kampeerplaats kenbaar maken. Wij wijzen u een plaats toe die het meest aan uw vraag voldoet. Dit is evenwel alleen mogelijk onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij kunnen niet verantwoordelijk gehouden worden, indien we niet aan uw vraag kunnen beantwoorden.

UW ACCOMMODATIE

Mogen wij een persoon meer meebrengen dan de capaciteit van de accommodatie voorziet ?

Alleen in onze dorpen Vagues Océanes aanvaarden wij maximaal een persoon meer dan de capaciteit van de door u geboekte accommodatie voorziet (behalve Type Villa, Type Premium, Type Privilege, Type Cabanes d'Oléron). In dat bepaalde geval dient u een supplement van 72 € per week per bijkomende persoon te betalen. Voor die persoon is geen beddengoed voorzien en baby's worden geregistreerd als een volledige persoon.
Op de kampeerplaatsen aanvaarden wij maximaal 6 personen per plaats.
In de dorpen Rés'O zijn extra personen verboden.

Is het mogelijk om de installatie van een tent in de voorkant van de accommodatie ?

Alleen op onze dorpen Vagues Océanes (Bretagne, Vendee, Oleron, Île de Ré), kunnen we toestaan ?? dat de installatie van een kleine tent voor uw accommodatie, als de capaciteit van de accommodatie wordt gerespecteerd op het perceel totaal (met inachtneming van sub-sub-site en op voorwaarde dat de grond het toelaat).

Waaruit bestaat de uitrusting van de accommodaties? Wat moet ik meebrengen ?

Al onze accommodaties zijn uitgerust met vaatwerk, en hoofdkussens en dekens worden geleverd. Gelieve uw lakens en handdoeken zelf mee te brengen, want ze worden niet voorzien. U kunt lakens en handdoeken echter ook ter plaatse huren (cf. tarieven in het hoofdstuk "Verhuur ter plaatse").

Hoe breed zijn de bedden, zodat ik gepaste lakens kan voorzien ?

De tweepersoonsbedden zijn 140 cm breed en de eenpersoonsbedden zijn om en bij 80 cm breed. In bepaalde accommodaties met 2 tweepersoonsbedden is een van de bedden smaller, namelijk tussen 120 en 130 cm.

Is er verwarming in de accommodaties ?

Ja, in de hoofdplaats, "de keuken-woonkamer", is een verwarmingselement.

VERHUUR TER PLAATSE

Hoeveel kost de huur van lakens en handdoeken ?

Enkel in onze dorpen van Vagues Océanes kunt u, bij de boeking of ter plaatse, (katoenen) lakens huren. De lakenkit voor een tweepersoonsbed kost €18 per week en de lakenkit voor een eenpersoonsbed €16 per week. De handdoekenkit omvat een badhanddoek, een kleine handdoek en een washandje, en kost €12,50 per week.

Biedt u schoonmaaktarieven aan?

Om optimaal van uw vakantie te genieten en met een gerust hart te vertrekken, bieden wij u de volgende pakketten aan (zie tabel schoonmaakpakketten):

Boek uw eindschoonmaak voor het einde van uw verblijf. Het schoonmaakpakket wordt in rekening gebracht volgens de categorie van de accommodatie. De schoonmaak wordt door u gedaan, tenzij u vooraf een van onze pakketten heeft geboekt.

90€ pakket: Alle "klassieke" huurwoningen met 1 tot 2 slaapkamers: Moon, Habana, Sun...

Pakket aan 120 € : Vakantieverblijf (3 slaapkamers), Petit Mousse en Moussaillon 5.

Pakket aan 150 € : Accommodaties Moussaillon 7, Maya, Rio en Family (4 kamers), Bubble Kalliopé, Thalia.

Pakket aan 180 € : Super familie accommodatie

Pakket aan 220 € : Logies Tribe en Tribe Moussaillon

Pakket aan 250 € : Villa accommodatie

Pakket aan 300 € : Bubble Villa accommodatie

Let op: de schoonmaakpakketten omvatten niet de vuilnisbakken, die moeten door u worden weggegooid.

Kan ik materiaal voor mijn baby huren ?

Zowel in onze dorpen van Vagues Océanes als in onze dorpen Rés'O (naargelang de beschikbaarheid) kunt u een babybadje huren voor €8 per week, een kinderstoel voor €15 per week en een babybedje voor €15 per week. Het complete babypakket (bad + stoel + bed) wordt aangeboden aan €32 per week.

Mag ik mijn barbecue meebrengen of is er een aanwezig op de kampeerplaats ?

Voor u uw barbecue meebrengt, dient u op uw verblijfsvoucher te verifiëren of barbecues toegelaten zijn, of te checken welk type barbecue toegelaten is (barbecue op gas, elektriciteit of kolen).

Op onze campings in La Tranche-sur-Mer (les Blancs Chênes), in Brem-sur-Mer (Le Brandais), in Oléron (Les Grosses Pierres / Les Cabanes d'Oléron)  zijn barbecues op houtskool niet toegestaan (per gemeentebesluit). Vagues Océanes stelt u de  huur van een gasbarbecue voor, voor € 15 voor min . 3 nachten, € 30 per week en € 50 per 2 weken, op reservering. Op deze campings is de accommodatie uit de serie Privilège uitgerust met een plancha.

De toegang tot zwembaden en entertainment is gratis ?

Ja, de toegang tot zwembaden en entertainment is gratis. Voor de meeste van onze campings, het dragen van een polsbandje nodig is om deze toegang te krijgen (zie Koop uw verblijf). Echter, sommige campings hebben een fitnessruimte waarvoor de toegang is niet gratis (zie site voor de tarieven).

BORGSOM

De borgsom kan op de 6 Vagues Océanes-campings betaald worden per bankpas of per cheque en per bankpas op onze andere partnercampings.

  • Borgsom ‘materiaal’ in geval van beschadiging of schade: € 200 (ter indicatie, dit kan per camping verschillen)
  • Borgsom ‘schoonmaak’ € 60 (ter indicatie, dit kan per camping verschillen)

Voor de 6 Vagues Océanes-campings (juli en augustus) en de partnercampings:

De borgsom wordt aan de klant terugbetaald bij vertrek, na inventaris uitgevoerd door het competente onderhoudspersoneel. Als de schoonmaak niet (correct) is uitgevoerd, wordt de borgsom van € 60 voor de schoonmaak ingehouden. Bij beschadiging of schade wordt een bedrag van 200 euro ingehouden door Vagues Océanes of de partnercamping, voor ontbrekende uitrusting en/of de kosten voor het herstel van eventuele schade.

De Klant kan geen enkel beroep indienen indien hij zonder inventaris vertrekt, als de Klant de verklaring voor de inventaris bij aankomst niet heeft overhandigd aan de camping. Als de Klant bij aankomst geen verklaring voor inventaris overhandigt, zal worden aangenomen dat hij de accommodatie in goede staat en schoon betrokken heeft. Bij vertrek buiten de voorziene tijden zal het campingpersoneel als enige over de algemene staat en de schoonheid van de mobilhome oordelen, wat de Klant accepteert.

In het laagseizoen wordt op de 6 Vagues Océanes-campings geen inventaris opgemaakt bij vertrek. Als de accommodatie schoon wordt opgeleverd en geen materiaal ontbreekt, wordt zonder bericht van ons binnen 8 dagen na vertrek geen borgsom ingehouden. In het tegengestelde geval wordt het bedrag van de borgsom schoonmaak en/of materiaal ingehouden. U wordt hierover binnen 48 uur per e-mail of telefonisch geïnformeerd.

IN ONZE DORPEN VAGUES OCEANES

Hoe laat kan ik mijn accommodatie verlaten ?

Uw accommodatie is toegankelijk vanaf 15 uur in het laagseizoen (april, mei, juni en september) en vanaf 16 uur in het hoogseizoen (juli en augustus), op vertoon van de ""verblijfsvoucher"" die uw boeking bevestigt.

In onze dorpen Rés'O (behalve de hierna vermelde campings) wordt u ter plaatse opgewacht door een vertegenwoordiger van Vagues Océanes, die tevens alle eventuele vragen tijdens uw verblijf zal beantwoorden.

Voor sommige campings, zoals Harrobia in Bidart, L'Océan in Croisic, La Boutinardière in Pornic, La Sirène in Argelès sur mer, Le Clos du Rhône in Saintes-Maries-de-la-Mer, Le Campo di Liccia in Bonifacio en Le Tikiti in Propriano, kunnen de aankomsturen variëren. U kunt ze checken op uw verblijfsvoucher.

De kampeerplaatsen, op vertoon van uw boekingsbevestiging kunt u zich vanaf 12 uur installeren op uw kampeerplaats.

Voor een kort verblijf in het weekend zal uw accomodatie beschikbaar vanaf vrijdag om 14 uur.

Om hoe laat moet ik mijn accommodatie verlaten ?

Op de vertrekdatum dient u de camping 's ochtends voor 10u te verlaten. De staat van uw plaats wordt na uw vertrek gecontroleerd door ons hiertoe bevoegd personeel. De borg wordt vernietigd (indien dit via een cheque betaald is) indien de plaats geschikt en conform de staat toen u aankwam is (of teruggezonden indien u een envelop met postzegel heeft achtergelaten). Wij nemen binnen een week contact met u op indien de instructies niet opgevolgd zijn.

Voor een kort verblijf in het weekend, het vertrek is op zondag om 16 uur.

Mag ik bezoekers ontvangen tijdens mijn verblijf op de camping ?

Ja, u mag bezoekers ontvangen tijdens uw verblijf in onze dorpen Vagues Océanes. Voor elke dag die een bezoeker op de camping doorgebracht heeft, dient hij de som van 4 € te betalen aan het onthaal van de camping, om toegang te krijgen tot de infrastructuren. Indien de bezoeker alleen 's nachts aanwezig is (binnen de grenzen van de capaciteit van de accommodatie), dient de bedrijfstaks aan het onthaal betaald te worden.

Zijn huisdieren toegelaten ?

Eén enkel huisdier (hond of kat, max. gewicht 20 kg) is toegestaan per accommodatie of kampeerplaats (behalve honden van de 1e en 2e categorie, exotische huisdieren of elk ander dier) voor een extra bedrag dat tijdens uw reservering moet worden voldaan :

  • Campings Le Brandais, Les Blancs Chênes, Les Cabanes d'Oléron : 5€/nacht.
  • Campings Les Grosses Pierres : 7€/nacht van 09/07 tot 30/08/2022, 5€/nacht voor de 09/07 und na de 30/08.

Voor campings Le Brandais (Brem-sur-Mer) en Les Cabanes d'Oléron (St Georges d'Oléron) geldt: een tweede huisdier (hond of kat) kan geaccepteerd worden indien dit niet zwaarder is dan 20 kg, met een extra betaling per huisdier + facturering van een eindschoonmaak 60 €.

Let op, dieren zijn niet toegestaan in de volgende accommodaties: PREMIUM, VILLA en ARCHIPEL.

PRIVELEGE : facturering van een eindschoonmaak 60 €

In de dorpen Rés'O zijn huisdieren niet toegelaten.
Op de plaatsen waar huisdieren toegelaten zijn, dienen ze permanent aangelijnd gehouden te worden. Ze zijn verboden aan de zwembaden, in de voedingswinkels en in de gebouwen. Het vaccinatieboekje van de honden en de katten moet actueel zijn en moet bij aankomst voorgelegd worden. In alle gevallen wordt slechts een hond per accommodatie en per kampeerplaats toegelaten.

Kunnen wij met een auto + aanhangwagen of een auto + een motor komen ?

In al onze dorpen is een auto per plaats begrepen in de prijs van uw verblijf.
Indien u met een auto en een aanhangwagen naar onze dorpen Vagues Océanes komt, dient u geen supplement te betalen (in de dorpen Rés'O wordt dit ter plaatse bekeken). Nochtans kunnen wij u garanderen dat uw plaats groot genoeg is, om beide te parkeren. Er staat een parking te uwer beschikking.
Wanneer u met een auto en een motor komt, dient u een supplement van 30 € per week te betalen, zodat uw motor de camping mag oprijden (enkel geldig in onze dorpen Vagues Océanes).

Mijn kind van drie en half jaar is zeer verstandig voor zijn leeftijd. Mag het naar de club Smarties (4 tot 8 jaar) ?

Onze kinderclub "Smarties" is alleen bedoeld voor kinderen die al 4 jaar zijn op het ogenblik van het verblijf. Ingevolge onze reglementering kunnen wij kinderen jonger dan 4 jaar niet aanvaarden in onze clubs.

Welke zwemkleding is toegestaan ? 

Alleen 1 of 2 delige zwemkleding, speedos of korte zwembroeken zijn toegestaan. Het dragen van zwemshorts, wetsuits en dergelijke is ten strengste verboden in de aquatische ruitme. 

COVID19-informatie

Hoe kan ik mijn tegoedbon gebruiken?

U kunt uw tegoedbon direct via de website gebruiken voor een verblijf in 2021.

Hoe werkt het? Het is eenvoudig:

1- Kies uw komende vakantiebestemming via onze website https://www.camping-vagues-oceanes.nl/

2- Kies uit ons aanbod en plaats een vakantie naar keuze in het winkelmandje

3- Op de pagina van uw verblijf (stap 1 - Verblijf) kunt u bij "Opties per accommodatie", “een tegoedbon gebruiken” toevoegen

4- Op de pagina van uw adresgegevens (stap 2 - Adresgegevens), kunt u inloggen op uw account

5- Op de pagina voor de betaling van uw verblijf (stap 4 - Betalen), kunt u uw betaalwijze selecteren

Uw reservering blijft 8 dagen als optie staan.
In de dagen na uw online reservering zal onze klantenservice uw tegoedbon toevoegen aan uw reservering (binnen ongeveer 3 dagen).

Vervolgens ontvangt u per e-mail de bevestiging van uw reservering en de voorlopige factuur van uw verblijf.